In Thuishuis It Bernetreintsje wordt van alles ondernomen en gedaan. Om een indruk te krijgen van de leuke en verschillende activiteiten die we doen geven we hier een aantal voorbeelden.

Pasen

Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken
Op goede vrijdag gaan we samen met de kinderen paaseieren zoeken op het grasveld dat aan de overkant van Thuishuis It Bernetreintsje ligt. Een hele leuke en gezellige activiteit. Wie vindt te meeste eieren?

 

 

PaasontbijtPaasontbijt 
Na het zoeken van de paaseieren gaan we samen met ouders en kinderen aan tafel voor een heerlijk paasontbijt. Vooral de kaasstengels vallen goed in de smaak bij de kinderen.
Natuurlijk zijn er verder heerlijke broodjes, paaseitjes en lekkere jus d'orange ..., proost! 

 

Verjaardagsfeestje

KinderboerderijNaar de kinderboerderij
In mei gaan we met alle kinderen gezellig naar de kinderboerderij. Dit doen we om de verjaardag van Jitske en Tiny te vieren met elkaar. Er is ook een leuke speeltuin waar de kinderen graag spelen. Dit doen we natuurlijk ook nadat we eerst bij alle dieren hebben gekeken en met paard en wagen een rondje hebben gereden. 

Geitje aaienWe aaien geitjes, kijken naar de kippen en aan het eind van dit gezellige uitje krijgen we ook nog patat en een ijsje. Dat is een leuk feestje! 

 

Fryske Foarlêswike

Friese voorleesweek

 

In de eerste week van juni is het altijd Friese voorleesweek. Opa's en Oma's / Pakes en Beppes komen dan gezellig voorlezen in Thuishuis It Bernetreintsje. Dat is leuk!

 

 

Met de trein

Daar komt de treinIn september gaan we met de kinderen vanaf twee jaar ieder jaar een treinrit maken. We rijden dan van Heerenveen naar Steenwijk. In Steenwijk stappen we uit om lekker te gaan picknicken en daarna rijden we heel gezellig weer terug naar huis. Een hele belevenis...Met de trein

 

 

 

 

 

Dierendag

dierendagRond 4 oktober mogen de kinderendierendag ieder jaar een dierenknuffel of een klein huisdier meenemen naar Thuishuis It Bernetreintsje. 

We lezen dan voor over dieren, gaan samen het meegebrachte dier aaien en vertellen erover.

 

 

 

Herfst

HerfstIn de herfst is het in het bos natuurlijk prachtig. We gaan samen met de kinderen, plastic tas in de hand, naar het bos. We zoeken naar mooie bladeren, kijken naar paddenstoelen en zoeken kastanjes. We vermaken ons prima in het bos. We spelen met stokken en takken en zien een heleboel onderweg.

Weer terug in It Bernetreintsje gaan we onze gevonden schatten bewonderen. Wat hebben we allemaal gevonden?

Sintmaarten

Sintmaarten11 november is de dag.... Samen met de kinderen maken we ieder jaar weer een prachtige lampion. SintmaartenOp 11 november gaan we samen met de kinderen en hun zelfgemaakte lampions langs de deuren en zingen liedjes die we natuurlijk al flink hebben geoefend.

 

SinterklaasSinterklaas

De komst van Sinterklaas is altijd een spannende tijd. We vieren dit altijd gezellig samen met de kinderen. De kinderen mogen verkleed komen en we maken er een gezellige dag van.

 

 

 

 

 

 

Kerst

 

Kerst

Ook kerst vieren we gezellig met elkaar. We organiseren een kerstborrel voor alle ouders en kinderen. De oudercommissie van Thuishuis It Bernetreintsje maakt voor deze gelegenheid lekkere dingen klaar zoals bijvoorbeeld: soep (snert), hapjes en een lekkere salade.

 

 

 

 

 

Feestjes

KinderverjaardagDe verjaardagen van alle kinderen worden uitgebreid gevierd.Kinderverjaardag De jarige krijgt cadeautjes, een mooie feesthoed, een feestkaart en wordt natuurlijk toegezonden door de leidsters en de kinderen.

Daarna mag de jarige zelf trakteren op iets lekkers.

 

 

 

Pyjamafeest

Pyjama-feest

Dat is nog eens een leuk feestje! Ga je naar het kinderdagverblijf en mag je in je pyjama komen... Soms houden we een pyjama-party in Thuishuis It Bernetreintsje. Alle kinderen komen dan gezellig in hun pyjamaatjes. We leggen een matras op de grond en kruipen gezellig met elkaar onder de deken om boekjes te lezen. Ook onze favoriete knuffeltjes mogen meedoen.

 

 

Tomke voorstelling

TomkevoorstellingVanuit het Tomke project (Tomke is een taal- en leesbevorderingsproject voor jonge kinderen en hun opvoeders in de provincie Fryslân – sinds 1996) is er soms een heuse voorstelling in Thuishuis It Bernetreintsje. De kinderen vinden dit super leuk en zijn erg nieuwsgierig naar wat Tomke nu weer heeft beleefd...

De bibliotheek organiseert ook veel activiteiten waar we graag aan mee doen.

Op stap in de buurt

Hertenkampje

Hertenkampje
We gaan regelmatig met de kinderen even kijken bij het hertenkampje. We nemen brood mee voor de dieren. Maar sommige kinderen vinden vinden zo'n stukje brood ook heel lekker en jammer om aan de dieren te geven...